Gå i dansskola under Dansbandsveckan

Hur får man till den där vänstervändningen med snurr i buggen och hur dansar man egentligen schottis? Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. Tony Irving och Let’s Dance-kollegan Cecilia Ehrling Danermark lär ut allt från bugg för nybörjaren till avancerad fox! Marie och P-A Sköld leder inspirerande kurser i gammaldans.

Nyheter för sommaren 2024 är bland annat en överlevnadskurs i dans, en kurs i Boogie Woogie och extrainbjudna dansstjärnor som håller i Masterclass på fredagen!

Se programmet till danskurserna här

230716 confetti dansbandsveckan guldklaven foto henrik hansson

Nyhet 2024: Överlevnadskursen!

Hur överlever du på dansgolvet? Grundläggande steg, tips och trix för nybörjaren på dansgolvet eller nybörjare i någon av följande danser: fox, foxtrot, bugg och swing. I den här kursen provar vi på lite allt möjligt. Dans ska vara roligt!

Tid: Måndag 15/7 10.30- 12.30 och 13.30-15.30
Leds av Tony Irving och Cecilia Ehring Danermark.

danskurser-boogie-masterclass

Nyhet 2024: Masterclass med nya gäster

Masterclass kan bara diplomerade tränare på en viss nivå utföra. Här får du som kan dansa möjligheten att förfina din teknik på en djupgående nivå. Missa inte denna möjlighet att ta din dans till en helt ny nivå! I år får Tony Irving sällskap av Tony Möörk som är en av grundarna av FoxFusion och en av Sveriges mest eftertraktade instruktörer.

Även buggmästaren Conrad Lindström är på plats med sin buggpartner Matilda Lindgren och sin boogiepartner Cajsa Weinemo. Ta chansen att förfina tekniken både när det gäller bugg och Boogie Woogie!

Tid: Fredag 19/7
10.30-12.30 Masterclass i Fox & Foxtrot - leds av Tony Irving och Tony Möörk
13.30-15.30 Masterclass i Bugg & Boogie Woogie - leds av Conrad Lindström med sin buggpartner Matilda Lindgren och sin Boogiepartner Cajsa Weinemo

webb-bild-par2-1200x800px

Ge dig ut i gammaldansens virvlar

Gammaldans är en beteckning på danser som fanns i Sverige innan foxtroten gjorde sitt genombrott under 30-talet. Det handlar om dansstilar som nu blivit allt mer populära igen! P-A och Marie Sköld håller kurser i Snoa (kan beskrivas som en blandning mellan schottis och polka), schottis, polka och vals, och varianter på gilledanser. Dagarna börjas med grunddanser, som sedan byggs på med gillesdanser. Det blir allt från Ålandsschottis till Pariserpolka! Stämningen är avslappnad och alla kan komma och prova oavsett kunskapsnivå! Nyhet för 2024 är gammaldans/gillesdans som dansas till dansbandsmusik på torsdagen.

Tid: Måndag-fredag 10.30-12.30 och 13.30-15.30
Leds av: Danssköldarna P-A och Marie Sköld.

tony-cecilia-2024

Låt oss presentera danslärarna

Här kan du läsa mer om vilka danslärare som du möter under Dansskolan 2024.

230716 confetti dansbandsveckan guldklaven foto henrik hansson

Vad betyder de olika dansstilarna?

Vad betyder egentligen gammaldans och vad är skillnaden på fox och foxtrot? Vi reder ut de olika dansstilarna här!

tony-irving

Inspirationsfilmer med Tony och Cecilia

Börja träna redan nu med filmer med Tony Irving och Cecilia Ehring Danermark.

dagar kvar

Ladda ner vår app

Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.