Sök
Stäng denna sökruta.

Så funkar Dansbandsveckan

Nästan 100 000 besökare kommer varje år till Malung vecka 29 för att njuta av musiken, dansen och stämningen.

Dagtid händer nästan allt i Grönlandsparken i centrala Malung. Där uppträder artister och dansband mellan kl. 12.00-17.00. Denna underhållning är helt gratis så det är bara att lägga sig i gröngräset och njuta av stämningen. Bredvid scenen finns en liten dansbana för den som vill ta sig en sväng om. I Grönlandsparken ligger också Tältet. Här serveras ett varierat utbud av mat mellan kl. 11.00-00.00. På kvällen är det scenshow med några av Sveriges bästa coverband.

Dansen

Folkets Park Orrskogen ligger ungefär 1 kilometer från centrala Malung.
För den som vill slipa lite extra på dansstegen är ett hett tips att gå en danskurs här dagtid måndag till fredag.

På kvällarna dansas det här långt in på natten! Här finns något för alla: dansbandshits, klassiska schlagers och rockabillymusik. Orrskogen är en gammal genuin Folkets Park som idag består av bland annat 6 dansbanor under tak, serveringar, ölstuga, toaletter och matställen. Under veckan spelar här 82 dansband under 7 kvällar på 6 dansbanor under tak. Banden spelar nonstop, vilket betyder att när ett band spelat och tar paus står det andra bandet klart att börja spela nästa danslåt direkt.

Dansen pågår från kl. 20.00 och till kl. 01.00 (fredag och lördag till kl. 02.00 på natten)! Det går gratis bussar mellan Orrskogen och Grönlandsparken varje kväll 20.30 till 00.15.

Mat, boende och biljetter

När du blir hungrig serveras den populära dansbuffén i Orrskogen. I Orrskogen kan du också köpa allt från langos till hamburgare. I Malung centrum finns dessutom pizzerior och restauranger. Läs mer om matutbudet här.

Många väljer att bo på en av campingarna i Malung, men det finns också hotellrum, gästgiveri och privatpersoner som hyr ut. Läs mer här. Biljetterna till Dansbandsveckan är smidigt att köpa i förväg. Du kan köpa inträde för en kväll eller en vecka och du kan dessutom köpa biljett till Dansbands-Sveriges svar på Oscarsgalan: Guldklaven. 

PD-område

I närheten av Grönlandsparken, vid Västerdalälven, efter europavägarna E16 och E45 ligger PD-området. Det är ett friluftsområde där det under Dansbandsveckan genomförs olika arrangemang av lokala föreningar och privatpersoner. Det handlar om allt från en stor motorutställning till loppis och huggarshow. Avståndet mellan Grönlandsparken och PD-området är runt 150 m fågelvägen.

Välkommen till årets bästa dansvecka!

Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.