Nya turer i Tonys dansskola

Tillhör du dem som inte riktigt vågar, för att alla andra verkar så duktiga? Eller har du tröttnat på dina vanliga turer och vill lära dig något nytt? Tony Irvings Dance Academy är inspirerande och givande, oavsett kunskapsnivå. Tony håller kurs tillsammans med sin Let´s Dance-kollega Cecilia Ehrling. Varje dag har ett eget danstema och du lär dig massor på en dags intensiva men roliga timmar. Vi vill att så många som möjligt ska få lära sig att dansa!

Danseliten lär ut

Dansen har varit en stor del i Tony Irvings liv ända sedan barnsben i England. Han har tävlat i dans i över 20 år och har blivit känd i de svenska hemmen som juryns färgstarka ordförande i teveprogrammet Let’s Dance. Tillsammans med Cecilia Ehrling, som är tävlingsdansare och fyrfaldig vinnare av Let’s Dance, håller han inspirerande danskurser. Tony och Cecilia lär ut de bästa knepen, under inspirerande former så att du är redo för kvällens dans. Under våren 2019 kommer mer information om vilka kurser som erbjuds i sommar. 

Film: Vett och etikett med Tony och Cecilia

På dansbanan träffas vi för att ha kul och för att dansa. Men det gäller att vi följer vissa regler så att alla kan trivas: exempelvis att vi dansar åt rätt håll så vi inte krockar med varann, håller drinkglasen borta från dansgolvet, och ser till att vara rena och fräscha på dansgolvet. Tony och Cecilia ger tre heta tips vardera för att göra dansupplevelsen så trevlig som möjligt för alla inblandade. 

Film: Lär dig swing med Tony och Cecilia

Nu jobbar vi med en lite mer avancerad dans, som börjar bli riktigt het i Sverige, nämligen Swing! Tony och Cecilia visar dig grunderna till denna häftiga dans, som kräver en del av dansarna, men det är verkligen värt det! Swing har sex slag i takten, och gungar mjukt fram och tillbaka. 

Film: Lär dig bugg med Tony och Cecilia

I den här filmen visa Tony Irving och Cecilia Ehrling hur du bemästrar grunderna i bugg: vilken fot ni ska börja på, vilka steg ni ska ta, hur ni ska hålla i varann och hur ni gör en snygg vänstervändning med snurr! 

Film: Lär dig Foxtrot med Tony och Cecilia

Foxtrot är en klassisk dans som passar till det allra mesta som spelas på dansbandsveckan. Men även om grunderna kan verka enkla, finns det alltid något nytt att lära. I den här filmen visar Tony och Cecilia bland annat de fyra fattningsvarianterna: svensk, klassisk, country, kompakt – en för alla smaker!