Dansband + simning = sant

Svenska Dansbandsveckan och Vansbrosimningen har inlett ett nytt samarbete. De två stora arrangörerna vill på det här sättet utveckla sina event med nya aktiviteter, hitta nya besökare och stärka samarbetet i Västerdalarna. Varför inte anta utmaningen att simma Dansbandssimningen under Dansbandsveckan?

Lördag 7 juli kommer Dansbandsveckan att vara på plats under Vansbrosimningen för att sälja biljetter och informera besökarna om Dansbandsveckan. Det kommer dessutom finnas en dansbana så att besökarna ska få möjlighet att prova på att dansa.

Torsdag 19 juli kommer Vansbrosimningen att arrangera ”Dansbandssimningen” i Västerdalälven i Malung. Startplatsen blir norr om bron över E16/E45 och målgången under samma bro. En sträcka på ca 500 meter.

– Vi tycker det här är ett spännande samarbete som vi nu inleder säger Jan Palander, generalsekreterare för Vansbrosimningen. Det gäller att hitta nya vägar för att attrahera nya simmare till Vansbrosimningen. Vi vet att många som besöker Dansbandsveckan är aktiva motionärer som gärna antar olika utmaningar. Vi vill då vara det främsta alternativet för att locka fler att vara med i Vansbrosimningen.

– När vi började diskutera att inleda ett samarbete med Vansbrosimningen kände vi från Dansbandsveckan att det här var något helt nytt och spännande för Sverige. Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang. Vi ser möjligheten att få fler besökare och vi vill genom samarbetet vara det naturliga nöjesalternativet för den som simmar Vansbrosimningen.

Båda parter ser samarbetet som långsiktigt, för att stärka samverkan i Västerdalarna och att hitta nya målgrupper till de olika arrangemangen. De har redan hittat flera möjliga områden att samarbeta kring; infrastruktur, tält och sanitära frågor och camping.

Ytterligare en effekt av samarbetet är att Dansbandsveckan och Vansbrosimningen kommer att vara med på Nordens största husvagnsmässa i Jönköping i september i år i en gemensam monter för att marknadsföra och sälja sina olika arrangemang.

För mer information kontakta:

Jan Palander
Generalsekreterare
Vansbrosimningen
jan.palander@vansbrosimningen.se
070-372 20 30                                                                   

Lars Bälter
Marknadsansvarig
Svenska Dansbandsveckan
lars@dansbandsveckan.se
070-565 70 01

Fler nyheter och artiklar

Några av banden som kommer att spela på Dansbandsveckan 2024

Programmet släppt för Dansbandsveckan 2024!

Nu släpps banden för Dansbandsveckan sommaren 2024. Programmet är fullspäckat av publikfavoriter som Lasse Stefanz, Donnez, Streaplers och årets dansband Fernandoz. En nyhet är dansbandet Avant från Piteå som spelar för första gången på Dansbandsveckan i Malung....

Gammaldansweekend 22-24 september

Missa inte Dansbandsveckans Gammeldansweekend i Malung! P-A och Marie Sköld leder inspirerande danskurser och på dansbanorna spelar Järnbrukarna, Alvenfors, Diggarna, EMG, Rent Drag och Charlies!...

Friskt kranvatten under Dansbandsveckan

Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB, Vamas, tar ställning för en bättre miljö och serverar färskt och lokalproducerat kranvatten i stället för flaskvatten under Dansbandsveckan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.