Dansband + simning = sant

Svenska Dansbandsveckan och Vansbrosimningen har inlett ett nytt samarbete. De två stora arrangörerna vill på det här sättet utveckla sina event med nya aktiviteter, hitta nya besökare och stärka samarbetet i Västerdalarna. Varför inte anta utmaningen att simma Dansbandssimningen under Dansbandsveckan?

Lördag 7 juli kommer Dansbandsveckan att vara på plats under Vansbrosimningen för att sälja biljetter och informera besökarna om Dansbandsveckan. Det kommer dessutom finnas en dansbana så att besökarna ska få möjlighet att prova på att dansa.

Torsdag 19 juli kommer Vansbrosimningen att arrangera ”Dansbandssimningen” i Västerdalälven i Malung. Startplatsen blir norr om bron över E16/E45 och målgången under samma bro. En sträcka på ca 500 meter.

– Vi tycker det här är ett spännande samarbete som vi nu inleder säger Jan Palander, generalsekreterare för Vansbrosimningen. Det gäller att hitta nya vägar för att attrahera nya simmare till Vansbrosimningen. Vi vet att många som besöker Dansbandsveckan är aktiva motionärer som gärna antar olika utmaningar. Vi vill då vara det främsta alternativet för att locka fler att vara med i Vansbrosimningen.

– När vi började diskutera att inleda ett samarbete med Vansbrosimningen kände vi från Dansbandsveckan att det här var något helt nytt och spännande för Sverige. Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang. Vi ser möjligheten att få fler besökare och vi vill genom samarbetet vara det naturliga nöjesalternativet för den som simmar Vansbrosimningen.

Båda parter ser samarbetet som långsiktigt, för att stärka samverkan i Västerdalarna och att hitta nya målgrupper till de olika arrangemangen. De har redan hittat flera möjliga områden att samarbeta kring; infrastruktur, tält och sanitära frågor och camping.

Ytterligare en effekt av samarbetet är att Dansbandsveckan och Vansbrosimningen kommer att vara med på Nordens största husvagnsmässa i Jönköping i september i år i en gemensam monter för att marknadsföra och sälja sina olika arrangemang.

För mer information kontakta:

Jan Palander
Generalsekreterare
Vansbrosimningen
jan.palander@vansbrosimningen.se
070-372 20 30                                                                   

Lars Bälter
Marknadsansvarig
Svenska Dansbandsveckan
lars@dansbandsveckan.se
070-565 70 01

Fler nyheter och artiklar

Sommarens danskurser

Nu är biljetterna och ute till sommarens danskurser. Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. ...

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.