Sök
Stäng denna sökruta.

”Det är något speciellt med att campa på Dansbandsveckan”

Det är årets höjdpunkt. Man somnar till dansmusik och vaknar till dansmusik, det är helt fantastiskt! Så beskriver Amanda Johansson den vecka då hon och hennes pappa åker till Dansbandsveckan i Malung. De har besökt veckan fyra år i rad och bor alltid på Malungs camping i Bullsjön.

Dansen har alltid varit en stor del av Amanda Johanssons liv. Hennes pappa har ett dansställe i Skåne och Amanda är mer eller mindre uppvuxen där. Att åka till Malung har snabbt blivit en naturlig semestertradition.
– Det är många hemma som har pratat så gott om Dansbandsveckan i Malung, till slut var vi tvungna att åka dit och testa själva. Och det har verkligen levt upp till alla mina förväntningar. Det är något speciellt med att campa på Dansbandsveckan. Man lär känna så mycket människor, det spelas dansmusik överallt från morgon till kväll och man träffas på ett annat sätt än annars. Det hade inte alls varit samma sak om vi hade bott på hotell till exempel, säger Amanda Johansson (Se Amanda och hennes pappa längst till höger på bilden).

Många nya vänner

Amanda och hennes pappa åker alltid upp på fredagen innan veckan sätter igång och installerar sig på campingen. Sedan inleder de dansfesten med att gå på Guldklaven på söndagen. Under dagarna ser det sedan ut på ungefär samma vis. Amanda går först till byn och ser på uppträdanden på torget. Sedan är det kanske dags att grilla på campingen eller äta på någon av restaurangerna på byn. Därefter passar hon på att umgås med dansvännerna innan danserna sätter igång uppe i parken.
– Det är så kul att vara på en plats med så många som har ett gemensamt intresse. Jag har Dansbandsveckan att tacka för så många vänner och bekanta. Vissa träffar jag kanske bara den veckan på hela året och vi passar på att umgås på campingen innan vi går till dansen. Ibland har vi så roligt på vägen att vi knappt hinner med att dansa, säger hon och skrattar.

Energiboost att komma till Malung

Amanda har alltid tyckt om att campa så det har känts naturligt att bo på det viset under Dansbandsveckan. Det har blivit både husvagn och husbil.
– Vi brukar alltid ta med oss grill upp och minst en grillkväll vill vi ha. Det är underbar stämning på campingen, man vaknar till dansmusik och somnar till dansmusik. Jag tycker det är jättehärligt, förklarar hon.
Hemma i Skåne upplever Amanda att dansintresset sjunker och det ger henne mycket energi att komma till Malung.
– Jag får verkligen hopp om dansen när jag är där. Det är så mycket människor i olika åldrar som återvänder år efter år. Det är framför allt fler och fler yngre. Jag tror inte andra riktigt förstår hur roligt vi har. Jag lär ju känna fler och fler personer under veckan, så det blir ju roligare och roligare för varje år. Man behöver inte ens dansa för att tycka det är kul, hela veckan är en stor upplevelse. Jag tycker alla borde se till att uppleva det någon gång.

Amandas packningstips:

  • Ta med vätskeersättning, t.ex. Resorb. Det är en intensiv vecka och dansar man mycket går det åt mycket vätska.
  • Grillen har vi alltid med. Minst en grillkväll varje Dansbandsvecka är ett måste.
  • Ta med många ombyten. Varje dag behövs en uppsättning kläder att ha under dagen och en uppsättning för själva dansen.
  • Ta med bra dansskor. Det är viktigt med rätt skor för att slippa få ont i fötterna!

Fler nyheter och artiklar

Klart för gammaldansweekend 2025

Nu är det klart att Dansbandsveckan anordnar Gammaldansweekend i Malung 29–31 maj 2025....

Aktiviteter för barn

Det är inte bara vuxna som kan roa sig under Dansbandsveckan vecka 29. Den blå fen anordnar dans, lekar och skoj för de yngsta....

Nomineringarna till Guldklaven 2024 släppta

Söndagen den 14 juli kl 18.30 i Orrskogens Folkets Park, och i efterhand i Sveriges Radio P4, delas Sveriges viktigaste dansbandspriser ut. Nu offentliggörs årets nomineringar....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.