KringAKTIVITETER RUNT dansbandsveckan

Så här såg kringaktiviteterna ut 2018

Program för 2019 uppdateras under våren.

Överlevnadskurs för dansgolvet med Team Danskonsulten

Danskurs i modern bugg och stilig foxtrot. Kurserna vänder sig såväl till skräckslagna nybörjare som mer dansanta socialdansare som vill utveckla sina danskunskaper.

Malungsfors Visfestival

Malungsfors Visfestival, eller "Sveriges mysigaste festival” som den brukar kallas, är den perfekta uppladdningen inför Dansbandsveckan.

Malungs församling

Sommarcafé i församlingshemmet S:t Olofsgården. Pyssel för barn och redskap för utelek/-spel.

Ta en sving om på golfbanan!

Sväng på dansbanan och sving på golfbanan. En utmärkt kombination, tycker de dansgäster som hittat ut till den vackert belägna golfbanan vid Värdshuset Lugnet, en mil söder om Malung.

Malungs Hembygdsgård

Malungs Hembygdsgård visar en samling äldre byggnader från 1500-1800-talet, samt föremål från bondesamhället. Här finns en skinnutställning som beskriver beredningen av skinn och tillverkning av skinnkläder, samt ett intakt skomakeri från 1930-talet. Servering. Möjlighet till camping på gångavstånd från Orrskogen.

Endorfinkick till frukost

Malungs Hembygdsgård visar en samling äldre byggnader från 1500-1800-talet, samt föremål från bondesamhället. Här finns en skinnutställning som beskriver beredningen av skinn och tillverkning av skinnkläder, samt ett intakt skomakeri från 1930-talet. Servering. Möjlighet till camping på gångavstånd från Orrskogen.

Barnaktiviteter på Malungs bibliotek

Motorfest för hela familjen

Den som besöker Big Wheels årligen återkommande motorarrangemang Västerdalsträffen gör klokt i att ta med sig solglasögonen. Risken för kraftiga reflexer i det nypolerade kromet är överhängande. Amerikanska och europeiska vrålåk och veteraner solar sig vid sidan av blänkande mopeder, motorcyklar och lådbilar.

Huggarshow

För den som är på hugget och har huvudet på skaft kan man utan att ta sig vatten över huvudet utlova en välslipad uppvisning där Europas skickligaste utövare bokstavligt talat avverkar discipliner som bågsågning, motorsågning, yxkastning och stockrullning.

Veckan är kort, spela bridge!

Onsdagen bjuder på bridgetävling i Malung-Sälens Gymnasieskolas matsal. Silverpoäng, penningpriser och nyttopriser. Partnergaranti vid anmälan i god tid.

Buggruset och Knatteruset

Gå, spring eller dansa runt 5 km och njut av stämningen och de vackra vyerna längs banans sträckning. I Buggruset och Knatteruset springer alla i sitt eget tempo. Det viktigaste är att trivas. Ungdomsklasser för killar och tjejer upp till 16 år.

Dansbandssimningen

Tag chansen att simma 500 meter i Västerdalälven. Starten sker ca 500 meter norr om stora bron i Malung över Västerdalälven längs Europavägarna 16 och 45. Målgången sker strax söder om bron vid PD-området. Dansbandssimningen genomförs i samarbete med Vansbrosimningen. Varför inte värma upp med att simma Vansbrosimningen lördag 7 juli?

Dansbandssprinten

Skidåkning på riktig snö mitt under Dansbandsveckan. ”Malung-Stina” Nilsson kämpar mot flera av världens bästa sprintåkare i en fartfylld och spännande sprint.

Bakluckeloppis

Dags att tömma vinden? Fyll bakluckan och boka plats på PD-området. Fredagen bjuder på loppismarknad med återvinning av den högre skolan. Här finns alla möjligheter för den fyndlystne att njuta och pruta!

Älvracet

Älvracet är troligtvis veckans märkligaste inslag och förmodligen den enda tävling där vinnaren är ordentligt diskad efter målgången.