Biljetterna släppta till nya, inspirerande danskurser för 2023!

Vill du förfina din teknik i bugg eller fox? Årets nyhet bland danskurserna under Dansbandsveckan v.29 är en masterclass i fox/foxtrot med Tony Irving och en utvecklande kurs i bugg med Matilda Lindgren & Conrad Lindström, svenska mästare i dubbelbugg! Dessutom bjuder vi som vanligt på massor med nybörjarkurser och härliga turer i gammeldans.

Visste du att det hålls inspirerande danskurser i Orrskogen i Malung på dagtid under Dansbandsveckan vecka 29? Tony Irving är på plats med sin härliga energi och bjuder på allt från nybörjarkurser i bugg och fox till årets nyhet ”Masterclass” som riktar sig till lite mer erfarna dansare.

–Danskurserna under Dansbandsveckan i Malung utvecklas hela tiden och vi testar gärna nya grepp. Masterclass riktar sig mot dem som redan kan dansa. Min förhoppning är att den målgruppen kan utveckla och finslipa sina färdigheter och att de nu efter pandemin kan skaka av sig spindelväven och komma igång ordentligt igen med dansen. Fokus under en masterclass ligger på musikanpassningen, förbättring av följ och förarprinciper och ett slipat dansbeteende, säger Tony Irving.

Nytt för i år är också att Matilda Lindgren och Conrad Lindström, flerfaldiga svenska mästare i dubbelbugg håller en av masterclass-kurserna för den som vill förfina buggstegen! De kommer också visa upp sina danstalanger i en show!

Förra årets nyhet hette Slow Dance och den kursen var så populär så den håller Tony Irving och hans kollega Cecilia Ehrling Danermark även under sommaren 2023. Under klassen i Slow Dance kommer du att få en bättre förståelse för hur du kan dansa, få bättre teknik och kunna göra fler rörelser till långsamma låtar. Allt lärs ut med hjälp av moderna danstekniker.

Förutom kurser i Slow Dance, bugg och foxtrot  för både nybörjare och erfarna dansare, hålls också utbildning i swing. Dessutom leder Marie och P-A Sköld inspirerande kurser i gammeldans, såsom schottis, polka och vals.

–Alla kan vara med oavsett om du tagit ett danssteg innan eller inte. Kom och prova! säger P-A Sköld.

Du köper en biljett till danskurserna för en dag och så kan du testa vilka danskurser du vill! Biljetterna kostar 200 kronor.

Köp biljetter här

Här hittar du våra danskurser

Fler nyheter och artiklar

Nomineringarna till Guldklaven 2024 släppta

Söndagen den 14 juli kl 18.30 i Orrskogens Folkets Park, och i efterhand i Sveriges Radio P4, delas Sveriges viktigaste dansbandspriser ut. Nu offentliggörs årets nomineringar. ...

Du får ta med väskan till Orrskogen

Som du kanske vet har polisen infört väskförbud på större evenemang i Sverige. Men Dansbandsveckan i Malung har fått dispens från förbudet och du som besökare får ta med dig en väska som max får ha måtten 40*40*20cm. ...

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.