Programmet släppt för Dansbandsveckan 2020

Nu släpps banden för Dansbandsveckan 2020. Programmet är fullspäckat av publikfavoriter som Callinaz, Barbados och Larz Kristerz. En nyhet är att Bhonus och Grönwalls kommer tillbaka efter flera år.

– Det gick inte att säga nej, det är magiskt att spela på Dansbandsveckan, säger Hans Östh, sångare i Bhonus. 

Sommaren 2020 kommer Malung återigen att förvandlas till ett danspalats. 82 dansband på sex dansbanor spelar non-stop under sju kvällar och får människor att dansa sig svettiga i bugg, foxtrot, swing och gammeldans. 

Många band kommer tillbaka år efter år och artisterna lockar en entusiastisk publik till dansbanorna.

Några band som inte varit med på några år, men nu kommer tillbaka är Grönwalls och Bhonus. Grönwalls hade stora hits under 90-talet som Du ringde från Flen och Ett liv tillsammans, som låg etta på svensktoppen. 2008 tog bandet en paus, men är nu alltså tillbaka för att spela på Dansbandsveckan 2020.

Bhonus bildades 1972, började turnera på heltid 1979 och deras album Bagateller utsågs till årets Dansbandsskiva av Aftonbladet under 1980-talet. De har fortsatt turnera och producera nytt material ända fram till 2012, när bandet la ner. 

– Vi slutade för att det blev slitigt med alla dessa resor. Ibland när man suttit i en turnébuss i 70 mil till Sundsvall har man undrat vad man håller på med. Samtidigt har det varit så värt det när man har kommit upp på scenen och fått det där härliga gensvaret från publiken, säger Hans Östh, sångare i Bhonus. 

Och när de fick frågan om att spela på Dansbandsveckan 2020 gick det inte att tacka nej. 

– Vi fick ihop originalbandet och då är det bara att köra. Det är magiskt att spela på Dansbandsveckan inför så mycket folk från hela Sverige. Vi gillar både att spela på dansbanorna i Orrskogen, men också att köra lite spex och show i Grönlandsparken, säger Hans Östh. 

Bandet har återförenats några gånger tidigare, men det var nio år sedan de spelade senast på Dansbandsveckan. 

Vad kommer ni bjuda publiken på Dansbandsveckan på i sommar? 

– Det blir en bred repertoar med låtar som vi och publiken gillar. Jag tycker artister är tråkiga som inte vill spela sina hits. Vi kommer definitivt köra vår egen klassikerKatarina och även covers som Richard Marx Hazard, som är en av mina favoriter. Sedan blir det också lite nytt material, vi har släppt fyra nya låtar på Spotify.

Missa inte Bhonus som spelar på bana 2 tisdagen den 14 juli och Grönwalls söndagen den 12 juli på bana 4. 

Hela programmet med alla band som spelar på Dansbandsveckan 2020 hittar du här: www.dansbandsveckan/program

Biljetterna till Dansbandsveckan 2020 släpps längre fram i höst.

Fler nyheter och artiklar

Nomineringarna till Guldklaven 2024 släppta

Söndagen den 14 juli kl 18.30 i Orrskogens Folkets Park, och i efterhand i Sveriges Radio P4, delas Sveriges viktigaste dansbandspriser ut. Nu offentliggörs årets nomineringar. ...

Du får ta med väskan till Orrskogen

Som du kanske vet har polisen infört väskförbud på större evenemang i Sverige. Men Dansbandsveckan i Malung har fått dispens från förbudet och du som besökare får ta med dig en väska som max får ha måtten 40*40*20cm. ...

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.