Zazza och Fredrik: ”Vi kommer alltid tillbaka”

Vad är det som får människor att komma tillbaka till Dansbandsveckan varje år?  Vi tog ett snack med veteranerna Zazza och sambon Fredrik för att ta reda på det.

 I sommar blir det nionde sommaren i rad som Zazza kommer till Malung vecka 29.

– Det är så fantastiskt kul på Dansbandsveckan! Vi åker dit och har jätteroligt sju dar i sträck. Sedan får man åka hem och vila en vecka, skrattar hon.

Dansen, musiken och vännerna är några av sakerna som lockar.

– Vi brukar hänga i Grönlandsparken en stund på dagen och så händer det ofta roliga saker runt omkring som till exempel brännbollsturneringen. Vi har alltid med oss cykel så vi kan åka runt och hälsa på alla kompisar, säger Zazza.

– Utan cykel hade vi inte hunnit med det, det är ju så himla stort det här! Jag minns hur det slog mig när jag var här första gången – band som spelar överallt som man kan springa emellan och alla olika dansbanor, säger Fredrik.

Malung en mötesplats

Zazza och Fredrik dansar bugg och foxtrot framförallt. De brukar sammanstråla med vänner de fått genom dansen under Dansbandsveckan – perfekt eftersom de inte bor nära varann i vanliga fall.

– En trevlig tradition vi har är att direkt efter sista dansen gå och köpa bröd i bageriet. De öppnar när dansen är slut och så köper vi med oss bröd och bullar hem och tar en nattmacka. När vi sen vaknar efter några timmar så har vi bröd till frukosten som väntar på oss, berättar Zazza.

 Lång danserfarenhet

Fredrik har dansat sedan han var sju och tävlar i bugg. Zazza har inte dansat riktigt lika länge som Fredrik, hon gjorde sin debut året innan hon besökte Dansbandsveckan första gången. Men hon blev helt biten och har kommit tillbaka varje år.

– Dessutom fyller jag år vecka 29 så jag firar alltid här. Det är en av få födelsedagar som folk kommer ihåg. Alla vännerna firar mig där, vilket är jättekul. Det är bara min familj där hemma som tycker att det är synd att jag är borta varje år på min födelsedag.

Dubbel anledning att fira

Zazza och Fredrik kommer till Dansbandsveckan sommaren 2019 och bland annat fira Zazzas bemärkelsedag. Då kommer de även ha med sig en liten debutant till Malung, de väntar nämligen barn i april.

Grattis i förskott säger vi på Dansbandsveckan.

Och vi ses i juli!

Fler nyheter och artiklar

Banden som spelar i Tältet under Dansbandsveckan 2023

Banden som spelar i Tältet 2023

Nu har banden släppts som spelar i Tältet under Dansbandsveckan i sommar. Några av Sveriges mest rutinerade coverband ska äntra scenen, plus Epa-dunkstjärnan Fröken Snusk. I år smygstartar Dansbandsveckan med en spelning i Tältet redan på lördagen!...
Biljetter till Guldklaven 2023 köper du här

Biljetterna släppta till Guldklaven!

Nu är biljetterna släppta till Guldklaven, den glittriga galan i Malung när Dansbands-Sverige tar emot priser. 16 juli blir en kväll späckad av underhållning av högsta klass! ...
Malungs camping under dansbandsveckan

Campa på dansbandsveckan!

Boka din plats på Malungs camping inför Dansbandsveckan vecka 29! Med 2 000 platser och dansbussar varje kväll är det den perfekta festivalplatsen. Boka nu på Malungs Camping's hemsida....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.