Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung.

Vikingarna har i över 60 år varit Sveriges största dansband. De har haft 43 låtar på Svensktoppen och gett ut 55 album. Bandet har sålt över 11 miljoner skivor och haft stora framgångar i både Norden och Europa.

Nu är det klart att Vikingarna kommer att avsluta sin mycket framgångsrika karriär med att göra sin sista spelning i Sverige på invigningen av Dansbandsveckan i Malung, söndag 14 juli på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i centrala Malung.

För Malungssonen Erik Lihm är det extra speciellt att få göra den sista offentliga spelningen i Sverige under Dansbandsveckan i Malung. Han har varit med i Vikingarna sedan 1984, både som gitarrist och keyboardist.

Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström är glad att det legendariska dansbandet väljer att göra sin sista spelning under Dansbandsveckan.

– Det är otroligt hedrande och roligt att Vikingarna vill göra sin absolut sista offentliga spelning i Sverige på invigningen av Dansbandsveckan 2024. Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung. Man brukar ju säga att man sparar det bästa till sist. Och det här är verkligen det bästa, säger han.

Fler nyheter och artiklar

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Några av banden som kommer att spela på Dansbandsveckan 2024

Programmet släppt för Dansbandsveckan 2024!

Nu släpps banden för Dansbandsveckan sommaren 2024. Programmet är fullspäckat av publikfavoriter som Lasse Stefanz, Donnez, Streaplers och årets dansband Fernandoz. En nyhet är dansbandet Avant från Piteå som spelar för första gången på Dansbandsveckan i Malung....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.