Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli kl 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung. Det behövs inga biljetter till spelningen, som är gratis!

Vikingarna har i över 60 år varit Sveriges största dansband. De har haft 43 låtar på Svensktoppen och gett ut 55 album. Bandet har sålt över 11 miljoner skivor och haft stora framgångar i både Norden och Europa.

Nu är det klart att Vikingarna kommer att avsluta sin mycket framgångsrika karriär med att göra sin sista spelning i Sverige på invigningen av Dansbandsveckan i Malung, söndag 14 juli på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i centrala Malung.

För Malungssonen Erik Lihm är det extra speciellt att få göra den sista offentliga spelningen i Sverige under Dansbandsveckan i Malung. Han har varit med i Vikingarna sedan 1984, både som gitarrist och keyboardist.

Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström är glad att det legendariska dansbandet väljer att göra sin sista spelning under Dansbandsveckan.

– Det är otroligt hedrande och roligt att Vikingarna vill göra sin absolut sista offentliga spelning i Sverige på invigningen av Dansbandsveckan 2024. Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung. Man brukar ju säga att man sparar det bästa till sist. Och det här är verkligen det bästa, säger han.

Fler nyheter och artiklar

Nomineringarna till Guldklaven 2024 släppta

Söndagen den 14 juli kl 18.30 i Orrskogens Folkets Park, och i efterhand i Sveriges Radio P4, delas Sveriges viktigaste dansbandspriser ut. Nu offentliggörs årets nomineringar. ...

Du får ta med väskan till Orrskogen

Som du kanske vet har polisen infört väskförbud på större evenemang i Sverige. Men Dansbandsveckan i Malung har fått dispens från förbudet och du som besökare får ta med dig en väska som max får ha måtten 40*40*20cm. ...

Dansbandsveckan i din ficka

Du vet väl att du kan ladda ned Dansbandsveckans app?...
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.