“Vi vill ge tillbaka till Malungsborna”

I sommar är det 35:e sommaren som Dansbandsveckan arrangeras i
Malung. Det kommer firas under veckan, med både överraskningar och nostalgi.
Alla Malungsbor kommer dessutom få kraftig rabatt på veckobiljetterna. 

– Malungsborna är oerhört gästfria och har ett stort värdskap. Nu
vill vi ge något tillbaka till dem, säger Lars Bälter, marknadsansvarig för
Dansbandsveckan i Malung.

Under mitten av 80-talet var det inte många som trodde på att Dansbandsveckan skulle bli något stort. Första året kom visserligen 2 600 personer till det lilla samhället i hjärtat av Dalarna för att dansa till traditionella dansband, men på den tiden hade den musiken fått lite av en töntstämpel över sig.

Med åren har dansbandsmusiken fått ett uppsving både bland äldre och yngre och Dansbandsveckan har bara växt sig större och större. Musiken har breddats, två dansbanor har blivit sex och 14 band har blivit 82. De senaste åren har 40- 50 000 personer varit på plats under vecka 29 i lilla Malung. Det blir många människor i en kommun där det normalt sett bor runt 10 000 invånare.

– Det blir långa köer i butikerna och fullt på parkeringarna, men Malungsborna har ändå alltid varit oerhört gästfria. De ställer verkligen upp för Dansbandsveckan på många olika sätt, till exempel genom att hyra ut sina egna hem. En av framgångsfaktorerna för Dansbandsveckan är just Malungsbornas positiva inställning säger Lars Bälter.

 Därför vill nu arrangörerna erbjuda något extra till alla ortsbor. Alla som är skrivna  i Malung-Sälens kommun kommer att ges möjligheten att få köpa en veckobiljett för 500 kronor till Dansbandsveckan 2020. Det innebär att en entré kommer att kosta drygt 70 kronor per kväll för den som köper en kommun-veckobiljett. 

– Det här är vårt sätt att visa tacksamhet till Malungsborna, säger Lars Bälter.

35-årsjubileet kommer även att uppmärksammas på andra sätt.
– Självklart! Vi vill fira detta med alla våra dansgäster. Det kommer uppmärksammas på olika sätt under vecka 29. Exakt hur är lite hemligt än så länge. Men var beredda på en stor dos nostalgi, säger Lars Bälter.

Den ordinarie biljettförsäljningen drar igång på fredag den 29 november kl 10.


Är du skriven i Malung och vill köpa den rabatterade veckobiljetten till Dansbandsveckan 2020? Försäljningen kommer bara att ske fysiskt i samband med Dansbandsveckan 2020 i Sälen, Lima och Malung. Du beställer ett personbevis från Skatteverket som du visar upp vid köptillfället.
Information om exakta datum och platser för biljettförsäljningen kommer under nästa år.

Fler nyheter och artiklar

Banden som spelar i Tältet under Dansbandsveckan 2023

Banden som spelar i Tältet 2023

Nu har banden släppts som spelar i Tältet under Dansbandsveckan i sommar. Några av Sveriges mest rutinerade coverband ska äntra scenen, plus Epa-dunkstjärnan Fröken Snusk. I år smygstartar Dansbandsveckan med en spelning i Tältet redan på lördagen!...
Biljetter till Guldklaven 2023 köper du här

Biljetterna släppta till Guldklaven!

Nu är biljetterna släppta till Guldklaven, den glittriga galan i Malung när Dansbands-Sverige tar emot priser. 16 juli blir en kväll späckad av underhållning av högsta klass! ...
Malungs camping under dansbandsveckan

Campa på dansbandsveckan!

Boka din plats på Malungs camping inför Dansbandsveckan vecka 29! Med 2 000 platser och dansbussar varje kväll är det den perfekta festivalplatsen. Boka nu på Malungs Camping's hemsida....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.