SVT storsatsar under Dansbandsveckan

I sommar kommer ett stort filmteam från SVT att vara på plats under Dansbandsveckan och spela in programserien ”Svenska folkfester”.  Elisa Lindström blir programledare i Malung, där dansen blir i fokus.

SVT gör en storsatsning under årets Dansbandsvecka i Malung. Ett filmteam på 15 personer kommer att vara på plats för att spela in under flera dagar, i första hand på Folkets Park Orrskogen i Malung. 

En specialbyggd studio kommer att byggas upp på en central plats inne på Orrskogen. Tanken är att det ska höras dansbandsmusik i bakgrunden under inspelningarna. Syftet med programserien ”Svenska folkfester” är att skildra stora och små arrangemang runt om i Sverige. 

I år har SVT valt att skildra Svenska Dansbandsveckan i Malung. Programledare i Malung blir Elisa Lindström, tidigare sångerska i det egna dansbandet Elisas och programledare för TV-programmet ”Tack för dansen” i TV 4.

– För Dansbandsveckan är det fantastiskt kul att SVT vill uppmärksamma och spela in på plats under vår vecka. Det är ett kvitto på att Dansbandsveckan är så pass stort och känt att man väljer att komma till Malung. Dessutom skapar det positiva effekter i form av ökat medialt genomslag, säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Svenska Dansbandsveckan.

Fokus på dans

Inspelningarna kommer i huvudsak att fokusera på danserna under kvällarna med dansbandsmusiker och dansgäster i studion. Meningen är att tittarna ska få en inblick i hur det är vara dansbandsmusiker och spela under Dansbandsveckan och hur det är att dansa till den musiken under Dansbandsveckan i Malung.

– Att SVT valt att fokusera på dansen känns extra bra. Det är ju dansen som är det centrala och grunden till själva affärsidén för Dansbandsveckan, säger Bertil Elfström ordförande för Svenska Dansbandsveckan i Malung.

Programmet från Dansbandsveckan sänds i SVT fredag 19 juli klockan 20.00–21.30 under rubriken ”Svenska folkfester”. Dessutom kommer programmet att finnas på SVT-play under sex månader, ända fram till julen 2019. 

Fler nyheter och artiklar

Sommarens danskurser

Nu är biljetterna och ute till sommarens danskurser. Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. ...

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.