Satsning på att locka islänningar till Dansbandsveckan

Nu storsatsar Dansbandsveckan på att locka islänningar till Malung vecka 29. Till sin hjälp har man bland annat Håkan Juholt, Sveriges ambassadör på Island.

–Islänningarna är dansanta det vet vi. Det Svenska Dansbandsveckan i Malung gör är unikt i sitt slag och väldigt roligt. En av våra uppgifter från ambassadens sida är att få islänningarna att besöka och upptäcka Sverige. Dansbandsveckan är ett utmärkt exempel på ett arrangemang som har mycket goda möjligheter att locka islänningar till Sverige säger Ambassadör Håkan Juholt.

Under två år har ett isländskt dansband spelat på Dansbandsveckan i Malung och varit mycket omtyckt av danspubliken. Under 2018 besökte en förtrupp på 25 islänningar Dansbandsveckan och var mycket imponerade över arrangemanget. Nu gör Dansbandsveckan en storsatsning på att få fler dansintresserade från Island att komma och dansa i Malung 14-20 juli 2019. Satsningen sträcker sig i första hand över en tre år med digitala och printade kampanjer riktade till islänningarna.

– Vi kommer att besöka Island under några dagar och träffa personer från olika researrangörer, dansklubbar och dansintresserade. Besöket avslutas med en danskväll i Reykjavik för allmänheten där ett isländska dansband spelar och där vi från Dansbandsveckan får en exklusiv möjlighet att marknadsföra och sälja veckan till alla besökare. Målet är att vi till Dansbandsveckan 2019 ska ha minst 100 islänningar i Malung under hela veckan säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Svenska Dansbandsveckan.

Viktigt med nya marknader

– Det är viktigt att hela tiden titta på nya möjligheter och nya marknader. Island är en intressant marknad eftersom traditionell nordisk dans är populärt. Målet till 2020 är att vi ska ha ett fullsatt chartrat flygplan med 200 dansintresserade islänningar som landar på vår egen internationella flygplats, Scandinavian Mountain Airport i Sälen för vidare transport till Malung säger Bertil Elfström, ordförande i Svenska Dansbandsveckan.

Det är väldigt enkelt för islänningar att besöka Dansbandsveckan i Malung 2019. De flyger från Reykjavik till Oslo där chartrade bussar tar dem vidare direkt till Malung. De kommer att bo i möblerade lägenheter runt om i centrala Malung.

För mer information kontakta:

Lars Bälter, Marknads- och mediaansvarig, Svenska Dansbandsveckan i Malung

lars@dansbandsveckans.se, 070-565 70 01

Bertil Elfström, ordförande, Svenska Dansbandsveckan i Malung

bertil@dansbandsveckan.se, 070-397 83 62

Fler nyheter och artiklar

Gammaldansweekend 22-24 september

Missa inte Dansbandsveckans Gammeldansweekend i Malung! P-A och Marie Sköld leder inspirerande danskurser och på dansbanorna spelar Järnbrukarna, Alvenfors, Diggarna, EMG, Rent Drag och Charlies!...

Friskt kranvatten under Dansbandsveckan

Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB, Vamas, tar ställning för en bättre miljö och serverar färskt och lokalproducerat kranvatten i stället för flaskvatten under Dansbandsveckan....

Bertil hyllas med att scenen får hans namn

Scenen i Grönlandsparken heter numera Bertil Elfströms scen. – Det är oerhört hedrande. Jag blev verkligen rörd, säger Dansbandsveckans grundare Bertil Elfström. ...
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.