Rockabilly får mer plats under Dansbandsveckan

The Playtones, TT Grace och The Hub Caps. Det är några av de band som kommer spela på Dansbandsveckan i sommar när Rockabilly får större plats i utbudet.

– Vi vill utveckla vår vecka med nya dans- och musikstilar, säger Åsa Hedlöf på Dansbandsveckan.

 Rockabillyn slog igenom under 1950-talet. Musiken är en blandning mellan country och blues. Kontrabas och halvakustisk gitarr är tongivande instrument.

– Vi hoppas kunna locka hit nya besökare med att utöka musikutbudet och gillar man dansband är inte steget långt till rockabilly, säger Åsa Hedlöf.

Rockabilly har utvecklats till en kultur i Sverige. Uppvikta jeans och rutiga skjortor, vippiga kjolar, 50-talsinredning och bilar från 50-talet är tongivande.

The Playtones först ut

Under dansbandsveckan vecka 29 kommer flera Rockabillyband spela. The Playtones är först ut på måndagen, ett band vars musik är starkt influerat av Rockabilly, rock and roll och country från 50- och 60-talet. På tisdagen spelar TT Grace: svängig och glad 50-talsrock med mycket kör och falsettsång, på onsdagen står The Happy Ones från Lit på scenen.

På torsdagen är det Rockabillybandet Blixterz tur, som har många härliga gamla covers i sin repertoar och på fredagen är det dags för The Hub Caps. De beskriver sig som en blandning mellan rockabilly, rock and roll och country, allt serverat med massor av sväng.

– Swing är en populär dansstil som lockar många idag och den typen av dans passar perfekt att dansa till Rockabillymusiken. Sedan är det ett bra komplement till de danser vi har i dag som gammeldans, foxtrot och bugg, säger Åsa Hedlöf.

 

Rockabillyband som spelar under Dansbandsveckan i Malung vecka 29:

Måndag The Playtones

Tisdag TT Grace

Onsdag The Happy Ones

Torsdag Blixterz

Fredag The Hub Caps ( se bild)

Fler nyheter och artiklar

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....

Dansbandsveckan i din ficka

Du vet väl att du kan ladda ned Dansbandsveckans app?...

Dansbandsvärldens Oscarsgala – Guldklaven

Varje år delas Guldklaven ut till några av de bästa dansbanden i Sverige. Guldklaven är Dansbandsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan och den glittriga galan hålls alltid i Malung under Dansbandsveckans första kväll! ...
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.