Programmet släppt för Dansbandsveckan 2024!

Några av banden som kommer att spela på Dansbandsveckan 2024

Nu släpps banden för Dansbandsveckan sommaren 2024. Programmet är fullspäckat av publikfavoriter som Lasse Stefanz, Donnez, Streaplers och årets dansband Fernandoz. En nyhet är dansbandet Avant från Piteå som spelar för första gången på Dansbandsveckan i Malung.

Sommaren 2024 kommer Malung återigen att förvandlas till ett danspalats. Sveriges största dansband kommer och spelar för en laddad danspublik under sju sommarkvällar. Många band kommer tillbaka år efter år.
– Höjdpunkten på året är Dansbandsveckan i Malung. Det är en stor folkfest där människor i alla åldrar möts och dansar och har skoj. Alla är där för samma intresse, säger Donald Laitila, sångare i Donnez, som spelar på bana 4 lördagen den 20 juli.

En nyhet för i år är det norrländska dansbandet Avant som ska spela på bana 6 måndagen den 14 juli. De spelar klassisk dansbandsmusik och har låtar som ”Från Norr till Söder” och ”Tillbaka igen” på sin repertoar.
– Avant har en stor publik och är ett av få dansband som kommer från norra Sverige. Många dansgäster har efterfrågat det bandet och sommaren 2024 var ett perfekt tillfälle att bjuda in dem, säger Bertil Elfström, ordförande för Dansbandsveckan.

En nyhet för i år är att kategorin gammaldans utökas och två dansband spelar gammaldansmusik varje kväll på bana 5.
– Vi ser att intresset ökar för att dansa gammaldans, både hos äldre och yngre. På bana 5 kan man dansa allt från schottis till polka, säger Bertil Elfström.

De rockabillyinspirerade dansbanden såsom Dennis Quintero och The Go Getters fortsätter dra mycket folk och flera rockabillyband kommer att spela under Dansbandsveckan 2024.
– Sommaren 2024 bjuder på en bred repertoar med musikstilar som passar olika smaker. Nu laddar vi för ännu en härlig dansbandsvecka i Malung, säger Bertil.

Se hela programmet med alla dansband som spelar på Dansbandsveckan 2024.

Biljetterna till Dansbandsveckan 2024 släpps måndagen den 2 oktober kl. 09.00.

Fler nyheter och artiklar

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....

Dansbandsveckan i din ficka

Du vet väl att du kan ladda ned Dansbandsveckans app?...

Dansbandsvärldens Oscarsgala – Guldklaven

Varje år delas Guldklaven ut till några av de bästa dansbanden i Sverige. Guldklaven är Dansbandsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan och den glittriga galan hålls alltid i Malung under Dansbandsveckans första kväll! ...
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.