Magnus Carlsson leder Guldklavengalan 2023

Nu släpps nomineringarna till Guldklavengalan. Flest nomineringar har favorittippade Lasse Stefanz och uppstickarna från Värmland: Fernandoz! Programledare för Guldklaven är precis som förra året Magnus Carlsson, en av våra mest folkkära artister, tillsammans med Li Skarin.


Söndag den 16 juli klockan 19.30 är det dags för årets stora dansbandsgala, där årets bästa dansband och dansbandsmusiker ska hyllas. Det är också en gala som direktsänds i Sveriges Radio P4. Du kan vara med och påverka vem eller vilka som ska vinna en Guldklav. Omröstningen börjar den 2 juli och pågår fram till galan. Mer information om hur du kan rösta kommer i samband med att programmet P4 Dans sänds den 2 juli kl 20.30.

Det är totalt fem kategorier som det kommer att vara möjligt att rösta på. En ny kategori gör entré i årets omröstning. Det är kategorin ”Årets vokalist”. Tidigare utsågs Guldklavevinnare i kategorin Årets sångare och Årets sångerska. Nu är de två kategorierna hopslagna.
Följande band/musiker är nominerade:

Årets dansband

Casanovas
Fernandoz
Lasse Stefanz

Årets låt

Där jag hänger min hatt – Lasse Stefanz
Kompositörer: Fredrik Sonefors, Kim Vadenhag och Sonny Fahlberg.
För evigt – Xplays
Kompositörer: Patrik Rasmussen och Anna-Klara Folin.
Så kommer känslorna tillbaka – Casanovas
Kompositörer: Mikael Karlsson och Henrik Sethsson

Årets vokalist (sångare/sångerska)

Anders Nordlund – Fernandoz
Carolina Skaarup Lagerborg – Callinaz
Lars ”Lunkan” Lundgren – Perikles
Maria Persson – Blender
Olle Jönsson – Lasse Stefanz

Årets musiker

Max Lindqvist – Donnez
Patric Silén – Expanders
Per Lundin – Streaplers

Årets album

Skön Style – Donnez
En natt på stan – Highlights
Nu tar vi nya tag – Fernandoz


Guldklavengalan är starten på Sveriges största dansfest – Dansbandsveckan i Malung där Sveriges Radio P4 alltid finns på plats. En veckolång dansfest med 82 dansband på sex dansbanor och upp mot 50 000 personer som passerar entréerna under veckan.

Fler nyheter och artiklar

Sommarens danskurser

Nu är biljetterna och ute till sommarens danskurser. Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. ...

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.