Dansbandsveckan i Malung 2020 ställer in och välkomnar alla tillbaka till 2021

Vi har fram till nu hoppats att man skulle kunna genomföra årets dansbandsvecka. Nu blir det inte så. Kommittén för Svenska Dansbandsveckan i Malung har beslutat att ställa in 2020 – och välkomnar alla tillbaka till 18-24 juli 2021.

Liv och hälsa är alltid det viktigaste. Svenska Dansbandsveckan i Malung anser att risken att bli smittad av Covid-19 viruset är för stor när många människor samlas för att dansa tillsammans. Dansbandsveckan har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utifrån det dragit slutsatsen att det inte kommer att vara genomförbart att samla så många människor i Malung. Det finns heller inget idag som tyder på att Folkhälsomyndigheten kommer att ändra på rekommendationen om begränsningen av folksamlingar på max 50 personer, utan att det även kommer att gälla framåt.

Vi vill självklart inte orsaka att viruset sprids vidare bland våra dansgäster, dansbanden, artister, funktionärer, sponsorer och Malungsbor. Hälsan går alltid i första hand.

Beslutet att ställa in är oerhört tråkigt och tungt att fatta. Svenska Dansbandsveckan i Malung är ju ”årets roligaste vecka” för alla dansband och dansgäster från hela Norden och för många företag, föreningar, sponsorer och Malungsborna. Vi hoppas ändå att alla har förståelse för beslutet, trots att det får stora negativa konsekvenser för så många.

Alla biljettköpare kommer att få ett mail från biljettleverantören Tickster med information om biljetterna. Mer detaljer kring detta ser du under frågor och svar.

Frågor och svar

Biljetten till Dansbandsveckan 2020 gäller för Dansbandsveckan 2021. Du sparar din biljett och tar med och överlämnar den i entrén på Folkets Park Orrskogen under Dansbandsveckan 2021. Vi hoppas att så många som möjligt väljer att göra det.

Vet du redan nu att du av olika skäl inte kan delta i Dansbandsveckan 2021 finns naturligtvis möjligheten till återbetalning. Information om detta kommer gå ut till alla som har köpt biljett.

Kontakta din boendeanläggning/ privatperson där bokning har skett till Dansbandsveckan 2020. Vår rekommendation är att du står kvar med ditt boende till Dansbandsveckan 2021. Framför allt gäller det bokade campingplatser och campingstugor via Malungs camping, så att bokningen kan flyttas fram ett år för att då gälla för samma plats och samma stuga.

Malungs Camping nås på: +46280-18650
info@malungscamping.se

Följ alltid Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De finns på Folkhälsomyndighetens hemsida: folkhalsomyndigheten.se  Vid ett normalläge är alla så klart varmt välkomna till Malung!

Självklart blir det en Dansbandsvecka 2021! Det känns oerhört tråkigt nu att det inte blir någon Dansbandsvecka 2020, men vi får blicka framåt och vi ser fram emot en fantastisk Dansbandsvecka i Malung 18-24 juli 2021. Vi kommer då att fira vårt 35-års jubileum med överraskningar och nostalgi. Mer information om detta kommer vi att publicera under hösten 2020.

Fler nyheter och artiklar

Sommarens danskurser

Nu är biljetterna och ute till sommarens danskurser. Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. ...

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.