Dansbandskassen stödjer ridklubb

För Dansbandsveckan är det viktigt att stödja det lokala näringslivet i Malung- Sälens kommun. Nu har man tillsammans med Ica Supermarket i Malung beslutat att ge ett bidrag på 50 000 till Malung-Sälens ridklubb som har ett tufft ekonomiskt läge just nu

Under några år har ICA Supermarket i Malung och Dansbandsveckan haft ett gemensamt projekt kallat ”dansbandskassen.” På ICA Supermarket i Malung har kunderna kunnat köpa en speciell kasse, där en del av priset har avsatts till en fond. Ur den fonden har föreningar i Malung-Sälens kommun har kunnat söka bidrag till sin verksamhet.

Malung-Sälens ridklubb har under hösten 2019 haft det tufft ekonomiskt med anledning av ett utbrott av kvarka som lamslagit hela verksamheten. Ridklubben har tidigare fått ett katastrofbidrag på 250 000 kronor från Malung-Sälens kommun.

– Syftet med dansbandskassen är ju att stödja det lokala föreningslivet med pengar till investeringar och aktiviteter. När Malung-Sälens ridklubb drabbades av kvarkautbrottet kändes det väldigt naturligt att hjälpa dem på det här sättet. Pengarna kommer väl till pass, till glädje för verksamheten i ridklubben och alla dess medlemmar säger John Öhrnell på ICA Supermarket i Malung.

– Det var aldrig någon tvekan att vi skulle besluta om att stödja Malung-Sälens ridklubb med pengar utifrån hur hela deras verksamhet påverkats. Från oss i Dansbandsveckan känns det extra positivt att vi också kan påvisa att vi kan vara med och hjälpa andra ideella föreningar med pengar säger Lars Bälter, marknadsansvarig för Dansbandsveckan.

– Vi i Malung-Sälens ridklubb är så oerhört tacksamma att vi får detta bidrag från dansbandskassefonden. Det är helt fantastiskt att vi får denna stöttning och hjälp till vår ideella verksamhet. Förutom katastrofbidraget från Malung-Sälens kommun möjliggör detta att vi kan komma igång med vår verksamhet igen säger Mats Stövling, ordförande för Malung-Sälens ridklubb.

Fler nyheter och artiklar

Nomineringarna till Guldklaven 2024 släppta

Söndagen den 14 juli kl 18.30 i Orrskogens Folkets Park, och i efterhand i Sveriges Radio P4, delas Sveriges viktigaste dansbandspriser ut. Nu offentliggörs årets nomineringar. ...

Du får ta med väskan till Orrskogen

Som du kanske vet har polisen infört väskförbud på större evenemang i Sverige. Men Dansbandsveckan i Malung har fått dispens från förbudet och du som besökare får ta med dig en väska som max får ha måtten 40*40*20cm. ...

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.