Coverband som spelar på Dansbandsveckan släppta!

Coverbanden som spelar i Tältet

Nu har banden släppts som spelar i Tältet i sommar.
– Det blir massor med duktiga musiker som kommer och höjer stämningen i Tältet, säger Anders Nilsson, bokningsansvarig för Tältet.


I Tältet vid Grönlandsparken i centrala Malung spelar några av Sveriges bästa coverband varje år. Efter två års uppehåll på grund av pandemin är banden extra laddade att komma till Malung och spela.

Dansbandskungen inleder veckan. Han har producerat många dansbandslåtar och sjunger nu både sina egna dansbandslåtar med humoriska texter och covers.

Dagen efter äntrar Pex & the Boys scenen i Tältet.
– De är oerhört populära. Jag skulle kalla dem ett dansband som lever ut sina rockidéer. Det blir mycket publikfrieri, säger Anders Nilsson, bokningsansvarig för Tältet.

Vi3 spelar på onsdagen och de levererar sköna hårdrockshits och pop. Det blir mycket nostalgi från 80- och 90-talet, men också nutida hits. På onsdagskvällen kommer ett band från Göteborg som inte spelat på Dansbandsveckan tidigare. Det handlar om Stig Helmers, ett partyband med Sällskapsrese-touch:
– De spelar härliga covers och har ett brett utbud på sin repertoar, allt från rock och pop till country och dansband.

Midnight Express heter gruppen från Gävle som rockar loss på scenen på torsdagskvällen. De spelar allt från Snoddas och ACDC till Avicii. Som en bonus kommer också ett förband spela i Tältet på torsdagen. Ungefär 19.30 river Memphis Boys av några Elvislåtar.
– En bonus till alla som gillar The King!

After Beach avslutar kvällarna i Tältet. Det är ett av Sveriges mest rutinerade coverband som har många härliga klassiker på sin repertoar.
– Det blir en perfekt avslutning med garanterat hög stämning. Att värma upp med medryckande musik brukar vara en fantastisk pepp innan man går vidare till dansen i Orrskogen, avslutar Anders Nilsson.

Banden som spelar i Tältet vid Grönlandsparken v. 29, kl 20.00:

Söndag 17 juli – Dansbandskungen
Måndag 18 juli – Pex and the Boys
Tisdag 19 juli – Vi3
Onsdag 20 juli – Stig-Helmers
Torsdag 21 juli – Midnight Express med förbandet Memphis Boys
Fredag 22 juli – PartyPatrullen
Lördag 23 juli – After Beach

Fler nyheter och artiklar

Banden som spelar i Tältet under Dansbandsveckan 2023

Banden som spelar i Tältet 2023

Nu har banden släppts som spelar i Tältet under Dansbandsveckan i sommar. Några av Sveriges mest rutinerade coverband ska äntra scenen, plus Epa-dunkstjärnan Fröken Snusk. I år smygstartar Dansbandsveckan med en spelning i Tältet redan på lördagen!...
Biljetter till Guldklaven 2023 köper du här

Biljetterna släppta till Guldklaven!

Nu är biljetterna släppta till Guldklaven, den glittriga galan i Malung när Dansbands-Sverige tar emot priser. 16 juli blir en kväll späckad av underhållning av högsta klass! ...
Malungs camping under dansbandsveckan

Campa på dansbandsveckan!

Boka din plats på Malungs camping inför Dansbandsveckan vecka 29! Med 2 000 platser och dansbussar varje kväll är det den perfekta festivalplatsen. Boka nu på Malungs Camping's hemsida....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.