Bertil hyllas med att scenen får hans namn

Scenen i Grönlandsparken heter numera Bertil Elfströms scen. 

– Det är oerhört hedrande. Jag blev verkligen rörd, säger Dansbandsveckans grundare Bertil Elfström. 

Bertil trodde att han skulle se ett genrep av Skinnarspelet, men i stället fick han träffa Malung-Sälens kommunalråd Hans Unander som redogjorde för hur mycket Bertil och Dansbandsveckan betytt för kommunen genom åren. 

Sedan rycktes skynket av och där syntes scenens nya namn med vita stora bokstäver: Bertil Elfströms scen. 

– Jag blev förvånad, men också väldigt stolt. Jag och vårt fantastiska gäng i dansbandskommittén har lagt mycket tid och engagemang i Dansbandsveckan, säger Bertil. 

Började dansa som 14-åring

Bertil var 14 år när han började dansa. Det var på 50-talet och då dansades det i var och varannan folkpark i Sverige. 

– Jag älskade att dansa foxtrot och det var väldigt socialt. Man lärde känna många vänner när man var ute och dansade. Jag tog ofta cykeln till parken och ibland var jag ute och dansade så mycket som tre gånger i veckan, minns Bertil. 

Som aktiv i Malungs IF var han en av initiativtagarna till att Dansbandsveckan startade 1986. 

– I början fick vi jobba i motvind. Det var svårt att få band att komma till Malung och spela, men vi hade en vision och vi lyckades, säger Bertil. 

Tackar alla dansband

Idag är Bertil 81 år, men är fortfarande full av energi och lägger massor med tid på Dansbandsveckan. Vecka 29 brukar han komma ner på stan vid 09.30 och komma hem runt 03.30 på natten. 

– Jag vill alltid säga tack till alla dansband som spelat, så jag stannar alltid kvar efteråt. Det är viktigt för mig. Jag tycker fortfarande att det är så roligt att jobba med Dansbandsveckan. Tänk vad många människor man har träffat under åren! 

Och dansa, det gör han fortfarande!

Fler nyheter och artiklar

Gammaldansweekend 22-24 september

Missa inte Dansbandsveckans Gammeldansweekend i Malung! P-A och Marie Sköld leder inspirerande danskurser och på dansbanorna spelar Järnbrukarna, Alvenfors, Diggarna, EMG, Rent Drag och Charlies!...

Friskt kranvatten under Dansbandsveckan

Vatten & Avfall i Malung-Sälen AB, Vamas, tar ställning för en bättre miljö och serverar färskt och lokalproducerat kranvatten i stället för flaskvatten under Dansbandsveckan....

Magnus Carlsson leder Guldklavengalan 2023

Nu släpps nomineringarna till Guldklavengalan. Flest nomineringar har favorittippade Lasse Stefanz och uppstickarna från Värmland: Fernandoz! Programledare för Guldklaven är precis som förra året Magnus Carlsson, en av våra mest folkkära artister, tillsammans med Li Skarin....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.