Banden som spelar i Tältet 2023

Banden som spelar i Tältet under Dansbandsveckan 2023

Nu har banden släppts som spelar i Tältet  under Dansbandsveckan i sommar. Några av Sveriges mest rutinerade coverband ska äntra scenen, plus Epa-dunkstjärnan Fröken Snusk. I år smygstartar Dansbandsveckan med en spelning i Tältet redan på lördagen!

I Tältet vid Grönlandsparken i centrala Malung spelar några av Sveriges bästa coverband varje år. Många av dem kan du mycket väl ha hört på en after ski eller en after beach någonstans i Sverige. En DJ är också på plats och spelar musik varje kväll fram till midnatt.

En nyhet för i år är att den första spelningen sker redan på lördagen den 15 juli.

–Då kommer hemmasönerna från Malung, Partypolarna. Det blir en fartfylld och härlig start på veckan, säger Anders Nilsson, bokningsansvarig för banden i Tältet.

På söndagen kommer Vi 3 till Tältet. De spelar allt från hits med Roxette till rockcovers. I våras släppte de även den egna singeln: ”Vi minns inget från igår.”

Dagen efter, på måndagen äntrar Pex & the Boys scenen i Tältet. De är ett av Skånes bästa dans- och partyband.  Som dansband heter de Perikles, som partyband Pex & the Boys. Klassikern ”Var ska vi sova i natt” är en av deras största hits.

På tisdagen kommer Fröken Snusk och spelar för första gången i Tältet i Malung. Hon slog igenom under förra året och hennes låt ”Rid mig som en dalahäst” har legat etta som den mest spelade låten i Sverige på Spotifty. Hon uppträder i rånarluva och sjunger inte helt rumsrena texter i Epa-dunktappning.

–Hon är en populär artist som kan locka en stor publik. Kul att hon kommer till oss, säger Anders Nilsson.

På onsdagskvällen förgyller  Dansbandskungen kvällen i Tältet. Han har producerat många dansbandslåtar och sjunger nu både sina egna dansbandslåtar med humoristiska texter och covers.

–Dansbandskungen har verkligen glimten i ögat, säger Anders Nilsson.

Dagen efter avlöses han av SNSB, Sveriges Näst Snyggaste Band, ett starkt coverband som har spelat mycket på afterski och after beach runtom i landet och brukar skapa en fantastisk stämning.

Fredagskvällen står Partypatrullen för och veckan avslutas med bandet Vi är på gång- svenska hits. Det blir en stark avslutning med två tungviktare på coverbandscenen.

–De spelar massor med hits som drar mycket folk. Det blir en perfekt avslutning med garanterat hög stämning. Välkommen till Malung i sommar, avslutar Anders Nilsson. 

Banden som spelar i Tältet vid Grönlandsparken v. 29, kl 20.00:

Lördag 15 juli Partypolarna

Söndag 16 juli Vi3

Måndag 17 juli Pex and the boys

TIsdag 18 juli Fröken snusk

Onsdag 19 juli Dansbandskungen

Torsdag 20 juli SNSB

Fredag 21 juli Partypatrullen

Lördag 22 juli Vi är på gång – svenska hits

Fler nyheter och artiklar

Sommarens danskurser

Nu är biljetterna och ute till sommarens danskurser. Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. ...

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.