Banden som spelar i Tältet släppta!

Nu har banden släppts som spelar i Tältet i sommar. 

Det blir massor med duktiga musiker som kommer och höjer stämningen i Tältet. Ett nytt band som inte varit med tidigare är Stig Helmers som bjuder på charter-rock, berättar Anders Nilsson, bokningsansvarig för Tältet. 

I Tältet vid Grönlandsparken spelar några av Sveriges bästa coverband i samband med Dansbandsveckan i Malung. 

– Det blir rockigt och poppigt i en härlig mix, säger Anders Nilsson. 

Scotts inleder veckan. De spelar dansbandslåtar i rockig tappning. 

Dagen efter äntrar Pex & the Boys scenen i Tältet. 

– De är oerhört populära. Jag skulle kalla dem ett dansband som lever ut sina rockidéer. Det blir mycket publikfrieri, säger Anders Nilsson.

Vi3 spelar på onsdagen och de spelar sköna hårdrockshits och pop. Det blir mycket nostalgi från 80- och 90-talet, men också nutida hits.  På onsdagkvällen kommer ett band från Göteborg som inte spelat på Dansbandsveckan tidigare. Det handlar om Stig Helmers, ett partyband med Sällskapsrese-touch: 

– De spelar härliga covers och har ett brett utbud på sin repertoar, allt från rock och pop till country och dansband. 

Midnight Express heter gruppen från Gävle som rockar loss på scenen på torsdagskvällen. De spelar allt från Snoddas och ACDC till Avici. Partypatrullen och SNSB, Sveriges Näst Snyggaste Band avslutar kvällarna i Tältet. 

– Det blir en perfekt avslutning med garanterat hög stämning. Att värma upp med medryckande musik brukar vara en fantastisk pepp innan man går vidare till dansen i Orrskogen, avslutar Anders Nilsson. 

Banden som spelar i Tältet vid Grönlandsparken v. 29, kl 20.00: 

Söndag 12/7: Scotts

Måndag 13/7: Pex and the Boys

Tisdag 14/7: Vi3 

Onsdag 15/7: Stig Helmers 

Torsdag 16/7: Midnight Express 

Fredag 17/7: PartyPatrullen 

Lördag 18/7: SNSB 

Fler nyheter och artiklar

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....

Dansbandsveckan i din ficka

Du vet väl att du kan ladda ned Dansbandsveckans app?...

Dansbandsvärldens Oscarsgala – Guldklaven

Varje år delas Guldklaven ut till några av de bästa dansbanden i Sverige. Guldklaven är Dansbandsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan och den glittriga galan hålls alltid i Malung under Dansbandsveckans första kväll! ...
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.