Banden som spelar i Tältet 2024 släppta!

Nu har det blivit klart vilka band som spelar i Tältet under Dansbandsveckan i sommar. Det blir några av Sveriges bästa coverband plus Epa-dunk med Fröken Snusk och feelgood-bandet 2 Blyga Läppar.

I Tältet vid Grönlandsparken i centrala Malung spelar några av Sveriges bästa coverband varje år. Precis som förra året blir den första spelningen redan lördagen den 13 juli, dagen innan Dansbandsveckan drar i gång.

– Då kommer hemmasönerna från Malung, Partypolarna. Det är ett härligt coverband som aldrig gör någon besviken, säger Anders Nilsson, bokningsansvarig för banden i Tältet.

På söndagen står ännu ett starkt coverband från Malung på scenen: Farbror Fläsk. De är ett av Sveriges mest bokade liveband. De spelar allt från U2 till Green Day under sina konserter.

Byter skepnad till partyband

Dagen efter, på måndagen är det Pex & the Boys från Skåne som står på scenen i Tältet. Som dansband heter de Perikles, när de byter skepnad till partyband blir de Pex & the Boys. Klassikern ”Var ska vi sova i natt” är en av deras största hits.

Tisdagen den 17 juli spelar 2 Blyga Läppar för första gången i Malung under Dansbandsveckan. De är kända för glada party-hits som ”Världens bästa tjej” och ”Luften är fri”.

På onsdagskvällen är Fröken Snusk tillbaka i Tältet. Hon sjunger Epa-dunk iklädd rosa baklava, har haft många hits på Spotify och tävlade även i Melodifestivalen med låten Unga & fria.

Saxofon ger extra krydda

Dagen efter förgyller Rydell & Quick kvällen i Tältet. De är ett rutinerat coverband som ger allt på sina spelningar. Saxofonen ger en extra krydda till musiken!

På fredagen den 19 juli är det PartyPatrullen som ger järnet på scenen och veckan avslutas med Dansbandskungen som både sjunger covers och egna dansbandslåtar med humoristiska texter. 

–Sammantaget har vi en stark uppställning i Tältet i år. Att värma upp med lite party-musik brukar vara en fantastisk pepp innan man går vidare till dansen i Orrskogen, avslutar Anders Nilsson.

Banden som spelar i Tältet i Grönlandsparken 2024

13/7         Lördag      Partypolarna                                         

14/7         Söndag     Farbror Fläsk                                         

15/7         Måndag    Pex and the boys              

16/7         Tisdag      2 Blyga Läppar                 

17/7         Onsdag     Fröken Snusk                                         

18/7         Torsdag    Rydell & Quick                  

19/7         Fredag      Partypatrullen                  

20/7         Lördag      Dansbandskungen          

Tältet öppnar kl 11.00 och har öppet till 00.00. 18-årsgräns från kl 18.00.

Fler nyheter och artiklar

Vikingarna gör sin sista spelning under Dansbandsveckan 2024

Vikingarna har spelat dansbandsmusik sedan 1958 och är Sveriges i särklass främsta dansband genom tiderna. De gör sin sista offentliga spelning i Sverige under invigningen av Dansbandsveckan 2024, söndagen den 14 juli klockan 13.00, på Bertil Elfströms scen i Grönlandsparken i Malung....

Dansbandsveckan i din ficka

Du vet väl att du kan ladda ned Dansbandsveckans app?...

Dansbandsvärldens Oscarsgala – Guldklaven

Varje år delas Guldklaven ut till några av de bästa dansbanden i Sverige. Guldklaven är Dansbandsvärldens motsvarighet till Oscarsgalan och den glittriga galan hålls alltid i Malung under Dansbandsveckans första kväll! ...
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.