Tips för dig som hyr ut boende

Att hyra ut sitt boende under Dansbandsveckan är till oerhört stor hjälp så att många besökare får möjligheten att uppleva den fantastiska dansbandsveckan. Det är också ett bra tillfälle att få in lite extra pengar. Börja med att undersöka vad som är skälig hyra att ta ut.

Stäm gärna av med andra uthyrare i Malung, Lima, Sälen och Vansbro som en jämförelse. Annonsera antingen via det lokala annonsbladet Malungsbladet, Facebooksidor, Blocket eller Airbnb. Kom ihåg att du ofta får hjälp med att uthyrningen går rätt till om du hyr ut via en förmedlare. Malungs camping (Malung-Sälen Turism AB) hjälper gärna till att hyra ditt boende.

Se över dina försäkringar och se till att du har en hemförsäkring. Hyr du ut en kortare period omfattas även den som hyr din bostad av din hemförsäkring. Skriv ett kontrakt där det framgår tydligt vad som ingår i hyran och vad som inte gör det. Om du bor i en bostadsrätt måste du be din förening om lov innan du hyr ut din bostad, även om det gäller en kort period.

Om du hyr ut din bostad tänk då på att du som ägare är ansvarig för brandskyddet i bostaden. Kontrollera så att det finns fungerande brandvarnare i bostaden. Placeringen bör vara minst en på varje plan och i närheten av sovrum och kök. Kontrollera så att det finns fungerande släckutrustning i bostaden. T.ex.handbrandsläckare och/eller brandfilt.

Det bör också finnas två av varandra oberoende utrymningsvägar ur bostaden. Dessa bör vara lätta att hitta för personer som vistas i bostaden och som inte kan förväntas att ha god lokalkännedom. Mer information finns på MSB:s webbplats MSB:s webbplats

Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.