” Vår förhoppning och plan är att Dansbandsveckan ska kunna genomföras”

Med anledning av Coronaviruset/ covid19 har nu regeringen beslutat att tillfälligt stoppa offentliga tillställningar med fler än 500 personer. 

– Hälsan och säkerhet har alltid första prioritet för oss, men vår förhoppning och plan äfortfarande att Svenska Dansbandsveckan i Malung kan genomföras, säger Lars Bälter, marknadsansvarig på Svenska Dansbandsveckan.  

Folkhälsomyndigheten och regeringen bedömer för närvarande risken för allmän smittspridning i Sverige som mycket hög. Regeringen beslutade den 11 mars 2020 att inga sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas i Sverige.

– Hälsa och säkerhet har alltid högsta prioritet för oss, både för våra dansband, besökare, sponsorer, utställare, funktionärer och medarbetare, säger Lars Bälter. 

Förhoppningen och planen är fortfarande att Svenska Dansbandsveckan i Malung kan genomföras med start söndag 12 juli 2020. I dagsläget går det inte att uttala sig mer om hur framtiden kommer att se ut när det gäller den fortsatta spridningen av covid-19 (Coronaviruset). 

– Vi, som alla andra följer noga den fortsatta utvecklingen i världen och kommer naturligtvis att följa de beslut som myndigheter och regeringen fattar i framtiden, säger Lars Bälter. 

Eftersom situationen hela tiden förändras kommer vi på Dansbandsveckan uppdatera vår hemsida och sociala medier med information så fort vi vet mer.