Rockabilly får mer plats under Dansbandsveckan

The Playtones, TT Grace och The Hub Caps. Det är några av de band som kommer spela på Dansbandsveckan i sommar när Rockabilly får större plats i utbudet.

– Vi vill utveckla vår vecka med nya dans- och musikstilar, säger Åsa Hedlöf på Dansbandsveckan.

 Rockabillyn slog igenom under 1950-talet. Musiken är en blandning mellan country och blues. Kontrabas och halvakustisk gitarr är tongivande instrument.

– Vi hoppas kunna locka hit nya besökare med att utöka musikutbudet och gillar man dansband är inte steget långt till rockabilly, säger Åsa Hedlöf.

Rockabilly har utvecklats till en kultur i Sverige. Uppvikta jeans och rutiga skjortor, vippiga kjolar, 50-talsinredning och bilar från 50-talet är tongivande.

The Playtones först ut

Under dansbandsveckan vecka 29 kommer flera Rockabillyband spela. The Playtones är först ut på måndagen, ett band vars musik är starkt influerat av Rockabilly, rock and roll och country från 50- och 60-talet. På tisdagen spelar TT Grace: svängig och glad 50-talsrock med mycket kör och falsettsång, på onsdagen står The Happy Ones från Lit på scenen.

På torsdagen är det Rockabillybandet Blixterz tur, som har många härliga gamla covers i sin repertoar och på fredagen är det dags för The Hub Caps. De beskriver sig som en blandning mellan rockabilly, rock and roll och country, allt serverat med massor av sväng.

– Swing är en populär dansstil som lockar många idag och den typen av dans passar perfekt att dansa till Rockabillymusiken. Sedan är det ett bra komplement till de danser vi har i dag som gammeldans, foxtrot och bugg, säger Åsa Hedlöf.

 

Rockabillyband som spelar under Dansbandsveckan i Malung vecka 29:

Måndag The Playtones

Tisdag TT Grace

Onsdag The Happy Ones

Torsdag Blixterz

Fredag The Hub Caps ( se bild)

Fler nyheter och artiklar

Sommarens danskurser

Nu är biljetterna och ute till sommarens danskurser. Under Dansbandsveckan i sommar kan du både slipa till tekniken och testa helt nya dansstilar. ...

Gammaldansen har fått ett uppsving!

Intresset ökar för traditionell gammaldans och i maj anordnas en hel gammaldansweekend i Malung. – Många som dansar modern dans vill vidga sina vyer och testa något annat. Gammaldansen är också ett härligt kulturarv som vi vill värna om, säger dansläraren P-A Sköld....

Stark försäljningsstart inför Dansbandsveckan 2024

Många har valt att köpa biljetter inför Dansbandsveckan 2024 redan nu. Försäljningskampanjen som genomfördes mellan 1 oktober och 31 december 2023 slog väl ut med en försäljningsökning på 38 procent, jämfört med försäljningen året innan....
Vi har just nu problem med biljettbutiken.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.