slideId=200

Arrangemang – Torsdag

Dansbandsveckans dansskola med Tony Irving, Cecilia Ehrling och Tobias Wallin 10:00-15:00

Tag chansen att utveckla dina danskunskaper när Svenska Dansbandsveckan i Malung bjuder upp till dans med Tony Irving, Cecilia Ehrling och Tobias Wallin. Danslektioner erbjuds i bugg, foxtrot, swing och smooth foxtrot. Lektionerna är uppdelade i tre nivåer: Grund 1 för nybörjare och dig som vill finslipa dina grundrörelser. Grund 2 med fokus på rotationsteknik. Grund 3 med fokus på för-/följprinciper och kroppens rörelser. Tag också chansen att lära dig dansa smooth foxtrot, Sveriges hetaste nya danstrend, eller varför inte swing och prova dina kunskaper till Gunhild Carling Family på Bana 2 lördag 22 juli.

Plats: Folkets Park Orrskogen, Bana 4

Biljettpris: Dansbandsveckan subventionerar ditt pris och du betalar 100 kr/dag (ord.pris 300 kr/dag)

Biljetter säljs dagtid under Dansbandsveckan vid bana 4.

Fika och lunch finns att köpa på Folkets Park Orrskogen.

Tid:

10.00-12:00 Grund 1 Swing

13:00-15:00 Grund 2 Swing

Meet and greet på Orrskogen 18:00-19:00

Den kände radioprataren och programledaren Mats Ingels leder den nya programpunkten ”Meet and greet”, som genomförs på Folkets Park Orrskogen för dansbufféns matgäster. Mats intervjuar intressanta, kända dansbandsstjärnor. Kanske bjuder kvällen på ett och annat avslöjande?

OBS! Endast förbokning

Plats: Folkets Park Orrskogen dansbana 2

Tel hovmästare: 070-623 07 97

Överlevnadskurs för dansgolvet

TDS, Team Danskonsulten Stockholm, tar över dansundervisningen i Blå Hallen 2017. Åtta instruktörer dansar och ger direkt feedback till deltagarna. Danskurserna i uppdaterad modern bugg och stilig foxtrot vänder sig såväl till skräckslagna nybörjare som mer dansvana socialdansare som vill utveckla sina danskunskaper. TDS är mycket duktiga på dansteknik och detaljer för dig som vill ha lite extra. Vi går igenom grunder, hållning, stil, finess, dansteknik samt roliga och användbara figurer/turer. Alla kurser innehåller dansens vett och etikett, vad som gäller på dansgolvet, och bra tips om hur du får till en bra danskväll. Kom i god tid innan kursstart.

10:00-11:30 Grundkurs bugg/foxtrot

Pris 150 kr/tillfälle eller 660 kr/vecka

12:00-13:00 Fortsättning bugg

13:15-14:15 Fortsättning foxtrot

Pris 120 kr/tillfälle eller 510 kr/vecka

Plats: Blå hallen, idrottshallen vid Malung-Sälens gymnasieskola.

Ingen föranmälan krävs. Betalning sker på plats, kontant eller swish. Inget krav på egen partner då vi dansar med cirkulering.

Nyhet: VIP-anmälan direkt till danskurserna via www.danskonsulten.se och gå före i kön.

Information: Danskonsulten, Kenneth Nordström +46708-539693 eller danskonsulten@ownit.nu

www.danskonsulten.se

Prova på gammeldans Polka 11:00-13:00

Folkhögskolan anordnar workshops i gammeldans. Inga förkunskaper krävs och du väljer själv vilken/vilka dagar du vill deltaga. Du kan komma ensam eller i par. Fri entré.

Plats: Malungs Folkhögskola, Gympasalen i Gula huset.

tel. 0280-14300

www.malungsfolkhogskola.com

Gastronomisk vandring 10:00-12:00

Explore Sälen erbjuder en gastronomisk vandring i fantastisk miljö i ett rike fyllt av smaker och dofter där alla sinnen kommer att tillfredställas. Under vandringen görs stopp på olika platser där man vid varje paus har ett tema och det bjuds på olika lokalproducerade läckerheter från Dalarna. Eftersom vandringen sker i kulturhistoriska marker med anor från 800-talet kommer man även att insupa historiens vingslag genom att kika på de kvarnstenar som lämnats kvar. Vandringen tar ca 2 timmar.

Utgångspunkt: Entrén vid Blå Hallen (vid gångbron över E16 mitt emot ishallen)

Pris: 690 kr/person. Vid bokning före 14 juli, 590 kr/person.

Endast förbokning, senast dagen före vanrding.

Bokning och info: www.exploresalen.se

Kolbullestekning i Grönlandsparken 11:00-15:00

På torsdagen är det Malung-Sälen Rotaryklubb som eldar under pannorna och erbjuder en andra chans att avnjuta skogsarbetarens favoritbulle. För som den gamle kolaren alltid sade; -Har man bara fått rätt rätt, blir man med alla mått mätt mätt!

”Idrefjällens Open” Partävling/Greensome

Sväng på dansbanan och sving på golfbanan. En utmärkt kombination, tycker de dansgäster som hittat ut till den vackert belägna golfbanan vid Värdshuset Lugnet, en mil söder om Malung. Veckan bjuder på en rad öppna golftävlingar.

Anmälan på www.malungsgk.se

Barnaktiviteter på Malungs bibliotek

Malungs bibliotek på Lisagatan har öppen pysslverkstad för barn varje vardag under Dansbandsveckan

Information: http://www.malung-salen.se/kulturfritidochturism/bibliotek eller Malungs bibliotek på Facebook.

Friskis & Svettis crosstraining 10:00

Friskis & Svettis bjuder upp till gratis morgonjympa måndag, onsdag & fredag samt crosstraining (jogging med styrkestationer) tisdag & torsdag. Ett utmärkt sätt att slipa formen inför danskvällen och släppa loss endorfinerna i kroppen.

Plats för jympa: Jofa-hallen

Plats för crosstraining: Ishallsparkeringen

www.salen.friskissvettis.se

Arvselens levande fäbod 10:00-17:00

Arvselens fäbod är ett sommarparadis pulserande av liv, men en lugn oas för den som vill fly den myllrande dansbandsfesten för några timmar, uppleva närheten till djuren och naturen och avnjuta en kopp utsökt kokkaffe med dopp.

Plats: E 45 tre km österut mot Mora, skyltar mot Arvselen.

Entré: Vuxna 80 kr, Barn under 15 år 50 kr.

Trollungar gratis.

www.tapplars.se eller www.arvselen.se

Egedes Tivoli 12:00-18:00

Vid sidan av dansgolvet är det säkraste sättet att avnjuta en god yrsel ett besök på Egedes tivoli. Tivolit är dekorerat med tomtar och trollmålningar som barnen älskar.

Plats: Parkeringen vid Grönlandsparken

Malungs Hembygdsgård 11:00-12:00

Malungs Hembygdsgård visar en samling äldre byggnader från 1500-1800-talet, samt föremål från bondesamhället. Här finns en skinnutställning som beskriver beredningen av skinn och tillverkning av skinnkläder, samt ett intakt skomakeri från 1930-talet. Servering och möjlighet till camping på gångavstånd från Orrskogen.

Plats: Malungs Hembygdsgård
Annan tid efter överenskommelse: 0280-10557
www.malungshembygdsforening.se.