slideId=200

Arrangemang – Lördag

Rock´n Ride 12:00

Sommarens häftigaste event. Freestyle-stjärnan Daniel Bodin slår upp dörrarna till sin egen arena och bjuder in till sommarfest med skoter, freestyle MX, BMX, Fiddy, MTB och skateboard. Uppvisningar, liveartister, produktförsäljning, barnaktiviteter, mat och öltält.

Plats: Högholsvägen, Malung (6 km norr om rondellen i Malung efter riksväg 66.).

Pris: Vuxna: 150:-, Barn: 50:-

www.rocknride.se

Älvracet 17:30

Älvracet är troligtvis veckans märkligaste inslag och förmodligen den enda tävling där  vinnaren är ordentligt diskad efter målgången. Efter sjösättningen av de ca 1500 numrerade plastflaskorna, som sker per betongbil från bron, väntar den enskilda flaskans bittra och stenhårda kamp mot väderelementen, inte sällan i oflyt och motvind. Din flaska köper du i Grönlandsparken och har chans att vinna mycket fina priser.

Plats: Brofästet vid PD-området

Arvselens levande fäbod 10:00-17:00

Arvselens fäbod är ett sommarparadis pulserande av liv, men en lugn oas för den som vill fly den myllrande dansbandsfesten för några timmar, uppleva närheten till djuren och naturen och avnjuta en kopp utsökt kokkaffe med dopp.

Plats: E 45 tre km österut mot Mora, skyltar mot Arvselen.

Entré: Vuxna 80 kr, Barn under 15 år 50 kr.

Trollungar gratis.

www.tapplars.se

Dölgården 16:00-22:00

Malungs ungdomsgård, Dölgården, bjuder på aktiviteter under Dansbandsveckan. Utomhus vid fin väderlek.

www.dolgarden.se

Malungs Hembygdsgård 10:00-12:00

Malungs Hembygdsgård visar en samling äldre byggnader från 1500-1800-talen, samt föremål från bondesamhället. Här finns en skinnutställning som beskriver beredningen av skinn och tillverkning av skinnkläder, samt ett intakt skomakeri från 1930-talet. Servering och möjlighet till camping på gångavstånd från Orrskogen.

Plats: Malungs Hembygdsgård
Annan tid efter överenskommelse: 0280-10557
www.malungshembygdsforening.se.

Laserskytte i Grönlandsparken 12:00-17:00

Lima SKG är en av Sveriges främsta skidskytteföreningar, med flera åkare som representerar Sverige vid diverse landslagsuppdrag. Representanter för föreningen finns som vanligt på plats vid fontänen i Grönlandsparken där du har möjlighet att prova på laserskytte. Du skjuter stående eller liggande med ett lasergevär på fallmål. Utmana kompisarna, maken/makan, danspartnern eller våra egna skidskyttar! Hur svårt kan det vara? Våga testa!

Plats: Grönlandsparken

Pris: 20 kr/5 skott

www6.idrottonline.se/LimaSKG-Skidskytte

Peter Pan Tivoli 12:00-18:00

Vid sidan av dansgolvet är det säkraste sättet att avnjuta en god yrsel ett besök på Peter Pans tivoli. Snurrigt skoj!

Plats: Parkeringen vid Grönlandsparken