slideId=200

Arrangemang – Fredag

Meet and greet på Orrskogen 18:00-19:00

Den kände radioprataren och programledaren Mats Ingels leder den nya programpunkten ”Meet and greet”, som genomförs på Folkets Park Orrskogen för dansbufféns matgäster. Mats intervjuar intressanta, kända dansbandsstjärnor. Kanske bjuder kvällen på ett och annat avslöjande?

OBS! Endast förbokning

Plats: Folkets Park Orrskogen dansbana 2

Tel hovmästare: 070-623 07 97

Älvracet 17:30

Älvracet är troligtvis veckans märkligaste inslag och förmodligen den enda tävling där  vinnaren är ordentligt diskad efter målgången. Efter sjösättningen av de ca 1500 numrerade plastflaskorna, som sker per betongbil från bron, väntar den enskilda flaskans bittra och stenhårda kamp mot väderelementen, inte sällan i oflyt och motvind. Din flaska köper du i Grönlandsparken och har chans att vinna mycket fina priser.

Plats: Brofästet vid PD-området

Gastronomisk vandring 10:00-12:00

Explore Sälen erbjuder en gastronomisk vandring i fantastisk miljö i ett rike fyllt av smaker och dofter där alla sinnen kommer att tillfredställas. Under vandringen görs stopp på olika platser där man vid varje paus har ett tema och det bjuds på olika lokalproducerade läckerheter från Dalarna. Eftersom vandringen sker i kulturhistoriska marker med anor från 800-talet kommer man även att insupa historiens vingslag genom att kika på de kvarnstenar som lämnats kvar. Vandringen tar ca 2 timmar.

Utgångspunkt: Entrén vid Blå Hallen (vid gångbron över E16 mitt emot ishallen)

Pris: 690 kr/person. Vid bokning före 14 juli, 590 kr/person.

Endast förbokning, senast dagen före vanrding.

Bokning och info: www.exploresalen.se

Sommarcafé 12:00-16:00

Sommarcafé i församlingshemmet St:Olofsgården

www.svenskakyrkan.se/malung

Arvselens levande fäbod 10:00-17:00

Arvselens fäbod är ett sommarparadis pulserande av liv, men en lugn oas för den som vill fly den myllrande dansbandsfesten för några timmar, uppleva närheten till djuren och naturen och avnjuta en kopp utsökt kokkaffe med dopp.

Plats: E 45 tre km österut mot Mora, skyltar mot Arvselen.

Entré: Vuxna 80 kr, Barn under 15 år 50 kr.

Trollungar gratis.

www.tapplars.se eller www.arvselen.se

Egedes Tivoli 12:00-18:00

Vid sidan av dansgolvet är det säkraste sättet att avnjuta en god yrsel ett besök på Egedes tivoli. Tivolit är dekorerat med tomtar och trollmålningar som barnen älskar.

Plats: Parkeringen vid Grönlandsparken

Malungs Hembygdsgård 11:00-12:00

Malungs Hembygdsgård visar en samling äldre byggnader från 1500-1800-talet, samt föremål från bondesamhället. Här finns en skinnutställning som beskriver beredningen av skinn och tillverkning av skinnkläder, samt ett intakt skomakeri från 1930-talet. Servering och möjlighet till camping på gångavstånd från Orrskogen.

Plats: Malungs Hembygdsgård
Annan tid efter överenskommelse: 0280-10557
www.malungshembygdsforening.se.